Våre pepperkaker

PEPPERKAKER

Jeg elsker pepperkaker med stichelton. Stiltons upasturiserte og ikke fult så kjente konkurrent.

Dette er min mormors sirupsnipp deig, som  jeg gjennom hele barndommen bakte som pepperkaker.

Deigen er etter min mening smakfull og veldig lett å jobbe med.

Gylden Sirup 250 gram

Sukker 250 gram

Smør 250 gram

Fløte 150 grem

Bakepulver 3 ts

Ingefær 1 ts

Nellik 1 ts

Pepper 1/2 ts

Siktet emmer,spelt eller landhvete 750 gram

Smelt smør, sirup og sukker på svak varme i en kjele. Tilsett krydder og fløte, og la det hele stå å avkjøles 30-40 minutter. Blander du melet inn når det er for varmt vi deigen bli smulete og vanskeligere å jobbe med.

Avkjøl!

Kjevles ut til ønsket tykkelse og stikk ut i de formene du måtte ha for hånden.

Bakes på 180 grader, til de er gyldne, alt etter hvor store pepperkakene er

siv svolsbru