Cart 0
 

vår bakst

Ta deg en bolle!

 
 
 
 

When you can´t look on the bright side, I will sit with you in the dark

alice in wonderland

 

 

 

Intro_ikkebarebrød_solsikkebrød.jpg
 
 

vårt utvalg varierer fra dag til dag. men alt er bakt med urkorn, og alltid økologisk. Det beste er å komme innom oss, for å se hva vi har bakt.

Det er mange som ønsker å forhåndsbestille brød hos oss, noe vi synes er veldig hyggelig, men for at vi skal kunne håndtere dette på best mulig måte må vi ha bestilligen inne minimum 3 dager før.  

hvordan Bestille

Det beste er å komme innom oss i bakeriet for å bestille, men har du ikke mulighet til det så sendes bestilling på sms til tlf 90992108. 

Bestillinger på facebook, messenger, instagram, snap chat, twitter, i message eller lapp på bilvindu klarer vi desverre ikke å håndtere. 

 

det du kan forhåndsbestille er:

onsdag: solsikkespelt, emmerbrød, muslibrød, mormors, rosinbolle, grove scones, fine scones, cookies og dagens bolle

torsdag: landbrød, rugbrød, muslibrød, mormors, loff, foccacia, grove scones, fine scones, cookies og dagens bolle

fredag: landbrød, muslibrød, sesamspelt, mormors, loff, foccacia, smørloff, rosinbolle, grove scones, fine scones, cookies, dagens bolle.

vi baker også masse annet godt, men her må du nesten komme innom å se hva vi har laget.


 
 
 
mormors.jpg

Mormors

landhvete, havregryn, vann, salt, gjær

ØKOLOGISK

halvgrovt

-

Da jeg var barn bakte min mormor verdens beste brød, og dette var det første brødet jeg begynte å lage selv. Selv om hennes oppskrift var porsjonert i kopper med grøpp og gryn, og mel til passe deig, så  klarte jeg heldigvis å få gjort den om til enklere måleenheter. Dette er et saftig, godt og halvgrovt matpakkebrød som smaker like godt til leverpostei og ost, som til reker. 

 

dette eller noe lignende Bakes hver dag.

 

 
musli.jpg

Müslibrød

Solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner, svedjerug, havregryn, landhvete, Vann, salt, gjær

ØKOLOGISK

halvgrovt

-

Jeg var så heldig å få være i praksis, både på kjøkkenet og i bakeriet hos Solvold i sandefjord, hvor den franske bakeren Luc Roux lærte meg utrolig mye. Dette brødet er inspirert av muslibrødet han bakte, og det er  bestselgeren hos oss.

Muslibrødet er saftig, holdbart og smaker godt av mange typer frø og korn.

 

Bakes hver dag.

 

 
spelt.jpg
 

havrespelt

spelt,havregryn vann, salt, gjær

ØKOLOGISK

halvgrovt

-

et halvgrovt speltbrød med masse havregryn. Langtidshevet på gjær.

godt matpakkebrød

 

bakes innimellom


 
theisbrød.jpg

Sesamspelt

spelt, sesamfrø, vann, salt

ØKOLOGISK

grovt surdeigsbrød-

grovt surdeigsbrød med masse sesamfrø. en favoritt hos mange.

 

bakes torsdag og fredag.

 

 
Loff.jpg

Loff

landhvete, svedjerug, vann, sukker, salt, gjær, valmuefrø

ØKOLOGISK

fint

-

Deilig til både jordbær, banan eller reker, eller min barndomsfavoritt: ristet, med smør og eplegele.

Litt rug i deigen gir både god smak, og gjør loffen ekstra holdbar. 

 

Bakes på fredager.

 

 
MELHENDER.jpg
 

Foccacia

landhvete, svedjerug, vann, sukker, salt, gjær, olivenolje, rosmarin, merian, timian

ØKOLOGISK

fint

-

.bakes på fredager


 
rugbrød.jpg

Rugbrød

svedjerug, spelt, solsikkekjerner, linfrø, surdeig, salt, vann.

ØKOLOGISK

ekstra grov

-

Jeg har vært så heldig å få være i praksis hos Camilla Plum i Danmark, på hennes fantastiske Fuglebjerggaard, nord for København. Der dyrker hun sitt eget korn, maler melet selv, og baker de mest fortryllende  brød.

Denne oppskriften er inspirert av hennes måte å bake rugbrød på. fantastisk til sild, leverpostei eller skarp ost.

Bakes på torsdager.

 

 

 
landbrød.jpg

landbrød

ølandshvete, havregryn, vann,  salt

ØKOLOGISK

fint

-

Et halvgrovt surdeigsbrød, med masse havre. vi baker dette både i form og runde 

Bakes torsdag og fredag

 

 

 
grovbrød.jpg
 

emmerbrød

emmer, vann, salt

ØKOLOGISK

grovt surdeigsbrød

-

grovt surdeigsbrød bakt bare med emmermel

 

Bakes på onsdager


 
 

 
mel.jpg

Solsikkespelt

spelt,solsikkekjerner, vann, salt, 

ØKOLOGISK

halvgrovt

-

Dette speltbrødet er en av surdeigs favorittene i bakeriet. 

Halvgrovt, næringsrikt og godt. 

Rista solsikkekjerner gir en varm og nøtteaktig god smak.

.

Bakes på onsdager.

 

 

 
 

 
melhender2.jpg
 

 
sukker.jpg

Boller

ølandshvete, sukker, salt, melk, smør, gjær,

økologisk

-

vi baker litt forskjellige boller hver dag. utvalget varierer ut fra årstid, råvaretilgang og kapasitet.

kom innom oss å se dagens utvalg

 

Bakes hver dag.

 

 

 

Scones

ølandshvete, sukker, salt, melk, smør, bakepulver, tranebær, valnøtterøkologisk

-

våre populære scones. Halgrove med masse tranebær og valnøtter.


 

Bakes hver dag