Det er mange som ønsker å forhåndsbestille brød hos oss, noe vi synes er veldig hyggelig, men for at vi skal kunne håndtere dette på best mulig måte må vi ha bestilligen inne minimum 3 dager før.
hvordan Bestille
Det beste er å komme innom oss i bakeriet for å bestille, men har du ikke mulighet til det så sendes bestilling på sms til tlf 90992108.
Bestillinger på facebook, messenger, instagram, snap chat, twitter, i message eller lapp på bilvindu klarer vi desverre ikke å håndtere.
Under ligger en oversikt over vårt utvalg

Mormors
landhvete, havregryn, vann, salt, gjær
ØKOLOGISK
halvgrovt
-
Da jeg var barn bakte min mormor verdens beste brød, og dette var det første brødet jeg begynte å lage selv. Selv om hennes oppskrift var porsjonert i kopper med grøpp og gryn, og mel til passe deig, så klarte jeg heldigvis å få gjort den om til enklere måleenheter. Dette er et saftig, godt og halvgrovt matpakkebrød som smaker like godt til leverpostei og ost, som til reker.
Bakes hver dag.

Müslibrød
Solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner, svedjerug, havregryn, landhvete, Vann, salt, gjær
ØKOLOGISK
halvgrovt
-
Jeg var så heldig å få være i praksis, både på kjøkkenet og i bakeriet hos Solvold i sandefjord, hvor den franske bakeren Luc Roux lærte meg utrolig mye. Dette brødet er inspirert av muslibrødet han bakte, og det er bestselgeren hos oss.
Muslibrødet er saftig, holdbart og smaker godt av mange typer frø og korn.
Bakes hver dag.

Speltbrød
spelt, vann, salt, gjær
ØKOLOGISK
fint
-
Hel spelt gir en fantastisk smak, og litt «bit» i dette brødet. Skulle du ikke få spist det opp mens det ennå er ferskt, så er det perfekt å putte i brødristeren, eller til å lage krutonger.
Bakes på onsdager.

Sesamspelt
spelt, sesamfrø, vann, salt, gjær
ØKOLOGISK
ekstra grovt
-
Dette brødet er inspirert av Ballymaloe brown yeast bread, som var et brød vi bakte nesten hver dag under mitt studie på Ballymaloe cookeryschool i Irland. Brødet er også veldig lik den orginale kneippén, og det opprinnelige grahamsbrødet.
Uansett navn, dette er et smakfullt, grovt og veldig godt brød
Bakes hver dag.

Loff
landhvete, svedjerug, vann, sukker, salt, gjær, valmuefrø
ØKOLOGISK
fint
-
Deilig til både jordbær, banan eller reker, eller min barndomsfavoritt: ristet, med smør og eplegele.
Litt rug i deigen gir både god smak, og gjør loffen ekstra holdbar.
Bakes på fredager.

Foccacia
landhvete, svedjerug, vann, sukker, salt, gjær, olivenolje, rosmarin, merian, timian
ØKOLOGISK
fint
-
.

Rugbrød
svedjerug, emmer, solsikkekjerner, linfrø, surdeig, salt, vann, honning
ØKOLOGISK
ekstra grov
-
Jeg har vært så heldig å få være i praksis hos Camilla Plum i Danmark, på hennes fantastiske Fuglebjerggaard, nord for København. Der dyrker hun sitt eget korn, maler melet selv, og baker de mest fortryllende brød.
Denne oppskriften er inspirert av hennes måte å bake rugbrød på. fantastisk til sild, leverpostei eller skarp ost.
Bakes på torsdager

Fint landbrød
emmer, kjempedurum, vann, salt
ØKOLOGISK
fint
-
Kombinasjonen emmer og khorasan gir dette fine landbrødet en god smak og flott struktur. Khorasan, eller kjempedurum som det ofte blir kalt, er en hardhvete som har utviklet seg fra emmer, og som er opphavet til dagens durumsorter. Kjempedurum har høyt proteininnhold, og gir en fin farge, smak.
Et skikkelig helgebrød, bakt med surdeig.
Bakes på fredager.

Grovbrød
emmer, enkorn, kjempedurum, vann, salt, gjær
ØKOLOGISK
grovt
-
Emmer , enkorn og kjempedurum gir et saftig og grovt brød med en spennende smakskombinasjon. Et matpakkebrød som holder seg lenge.
Bakes hver dag.

Rødløksbrød
landhvete, svedjerug, vann, salt, gjær, olivenolje, rosmarin, rødløk
ØKOLOGISK
fint
-
Rødløk og rosmarin er en fantastisk kombinasjon på foccacia. noe jeg lærte av Darina Allen under tiden på Ballymaloe cookeryschool i irland.
Bakes på torsdag og fredag.

Solsikkespelt
spelt,solsikkekjerner, vann, salt,
ØKOLOGISK
halvgrovt
-
Dette speltbrødet er en av surdeigs favorittene i bakeriet.
Halvgrovt, næringsrikt og godt.
Rista solsikkekjerner gir en varm og nøtteaktig god smak.
.
Bakes på onsdager.

Poppy
Landhvete, valmuefrø, sesamfrø, vann, salt
ØKOLOGISK
halvgrovt
-
Valmuefrø smaker veldig godt og gir en utrolig flott konsistens og utseende på dette brødet. Sesamfrø er proppfulle av mineraler, vitamin e, flerumettet fett og proteiner. vi bruker uavskallede sesamfrø, og rister de lett i ovnen før vi baker med de.
Poppybrødet er bakt med surdeig og passer perfekt til røkt eller gravet fisk, sammen med godt smør, eller ristet med en god gulost.
Bakes på torsdager.

Byggbrød
bygg, svedjerug, landhvete, vann, salt
Økologisk
halvgrovt
-
Et halvgrovt surdeigsbrød med mye smak av maltet bygg og svedjerug.
bakes tirsdag og torsdag

Kanelboller
emmer, sukker, salt, melk, smør, gjær, ceylonkanel
økologisk
-
våre kanelboller er inspirert av den danske brunsvigerén som siv lærte i sin tid hos Camilla Plum i danmark. Bollene bakes med emmermel og rørossmør, og vi bruker selvfølgelig ceylon kanel og rårørsukker.
Bakes hver dag.

Blåbærboller
emmer, sukker, salt, melk, smør, gjær, rømme, vaniljestang, blåbær
økologisk
-
Valmuefrø smaker veldig godt og gir en utrolig flott konsistens og utseende på dette brødet. Sesamfrø er proppfulle av mineraler, vitamin e, flerumettet fett og proteiner. vi bruker uavskallede sesamfrø, og rister de lett i ovnen før vi baker med de.
Poppybrødet er bakt med surdeig og passer perfekt til røkt eller gravet fisk, sammen med godt smør, eller ristet med en god gulost.
Bakes som regel hver dag.

Skoleboller
emmer, sukker, salt, melk, smør, gjær, egg,
kokos, vaniljestang
økologisk
-
bakes så fort vi har tid til å lage vaniljekrem.

Scones
landhvete, sukker, smør, egg, melk, salt, bakepulver, tranebær, valnøtter
økologisk
-
Våre populære scones er halvgrove og søte. Vi varierer litt med frukt og nøtter i disse, men som oftest bakes de med tranebær og valnøtter.
Gode med smør og bruost, eller syltetøy, eller bare å maule.
Bakes hver dag.